Без кожа
от Теодора Димова
постановка Бина Харалампиева
сценография
Анелия Райкова
музика Асен Аврамов
УЧАСТВАТ
Илка Зафирова
Анета Сотирова
Иван Петрушинов
Петър Калчев
Светлана Бонин
Антоний Аргиров
 


"Режисьорката Бина Харалампиева е събрала част от най-добрите актьори на "Зад канала". Музиката е интересна - Асен Аврамов. Сценографията е изградена така, че актьорите свободно да обиграват пространството. Спектакълът се е получил."
Патриция Николова,
в. "Сега",
22 май 2003 г.

 

"Три жени от различни генерации борят живота в Малък градски театър "Зад канала". Те са главните героини в премиерния спектакъл "Без кожа" на Теодора Димова. Шефката на трупата Бина Харалампиева режисира откровено феминистка постановка, в която мъжете се опитват да бъдат на висотата на своите партньорки, но не успяват. И затова откриват спасението си в бягството по света. Зара (отличната Анета Сотирова) е музикантка, която преди години е избрала цигулката пред семейството. За да й отмъсти, мъжът й заминава на гурбет, а децата й се отчуждават от нея. Единственият човек, който смело й казва истината, е нейната майка (Илка Зафирова). Дъщерята Неда (Светлана Бонин) се залюбва с Джес (Мартин Каров), когото сварва да прави секс за пари с майка й. Синът Наум (Петър Калчев) печели награда за поезия в Болоня и също се впуска в пътешествия. Всичко се случва тук и сега, а героите казват, че животът ни е гаден, сив и мрачен. Едно от посланията в "Без кожа" обаче е, че трябва да останем, ако искаме да я има държавата. "Правя опит да изследвам това, което се случи с нас през последните 13 години. Всеки плати кръвния данък на прехода, на който обаче не му се вижда краят. През това време ще остаряваме със съзнанието за провал", казва Теодора Димова.
Албена Атанасова,
в. "Стандарт", 14 април 2003 г.

 
"Дори няколко минути от "Без кожа" са достатъчни, за да си дадеш сметка, че пред очите ти се разиграва трагикомична ситуация от ежедневието. ... "Аз наричам тази пиеса историята на един неслучил се живот", обобщава режисьорката Бина Харалампиева, а Анета Сотирова добавя, че точно затова ролята на Зара й е любимата. Актрисата е щастлива, че точно с нея ще отбележи 30-годишнината от началото на кариерата си на сцената."
в. "Новинар",
27 април 2003 г.